visita

Valldoreix Greenpower rep al seu camp de proves a estudiants de la Universitat Pompeu Fabra durant l’esdeveniment “Rubí Brilla pel Dia Mundial de l’Energia”.

 

  • Valldoreix Greenpower ha participat a les activitats dedicades al Dia Mundial de l’Energia obrint les portes al seu camp de proves.
  • L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, s’ha unit a la visita de l’empresa fotovoltaica.

Set estudiants del màster de Polítiques Públiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra juntament amb l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, van visitar ahir l’emplaçament on l’empresa Valldoreix Greenpower està provant els seus nous sistemes de concentració fotovoltaica CPVRS. Ricard Pardell, gerent de l’empresa, els va rebre per mostrar-los el funcionament del sistema i exposar-los totes les seves avantatges.

La visita va formar part de les activitats del Dia Mundial de l’Energia, un esdeveniment dedicat a l’eficiència energètica i a les energies renovables. Durant dos dies es van desenvolupar vàries activitats per estudiar i proposar canvis de models energètics: congressos, ponències i la “fira d’entitats i associacions de promoció de les energies renovables i el consum responsable” per experts i empreses; i documentals, tallers i activitats infantils per a la ciutadania.

La presentació del sistema CPVRS ha estat una interessant aportació per a l’esdeveniment, ja que es tracta d’una tecnologia d’alta eficiència i una proposta de nou model de negoci que ofereix grans avantatges tan socials com mediambientals.

Els sistemes CPVRS obtenen una eficiència de conversió de fins el 30%, doblant així l’eficiència típica dels mòduls fotovoltaics tradicionals. Aquesta tecnologia ha estat íntegrament desenvolupada a Catalunya, i Valldoreix Greenpower disposa de quatre patents pròpies que la protegeixen a nivell internacional.

A part de la seva elevada eficiència, la tecnologia CPVRS desenvolupada per Valldoreix Greenpower habilita un nou model de negoci que optimitza la logística del producte i potencia enormement les possibilitats de creixement de la companyia catalana, ja que el sistema s’ha dissenyat de forma que la seva producció pugi ser fàcilment descentralitzada, recolzant-se tant a nivell industrial com comercial en el treball conjunt amb els seus socis locals als diferents països objectiu per aquest nou producte.

El potencial de l’empresa va atraure tant als organitzadors de l’esdeveniment com a l’alcaldessa de Rubí. Així, es va celebrar una visita on es va explicar als visitants el funcionament de l’innovador sistema CPVRS i se’ls va mostrar les avantatges que presenta respecte als sistemes fotovoltaics tradicionals, remarcant la possibilitat de que els sistemes siguin assemblats als països de destí, creant d’aquesta manera llocs de treball qualificats en aquests països.

Després de la xerrada, hi va haver un interessant debat on van participar tant els estudiants com l’alcaldessa per discutir aspectes polític i socials relacionats amb l’energia i on tots van poder exposar la seva opinió personal.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, va declarar que “hem de ser positius respecte a les energies renovables i tenir esperança, són el futur”. Per la seva part, Ricard Pardell, va afirmar que encara queda molt camí per recórrer.

visita3

Ricard Pardell, Gerent de Valldoreix Greenpower

visita2

Estudiants al Camp de Proves